תמיד בריא - מאמרים בנושא תזונה

ד"ר אבי שני  מחבר את הלקוחות להכרות עם מאמרים שונים בנושאי תזונה המביאה את הלקוחות אל מעמד בריא לתמיד, מתוך הבנה מעמיקה של צרכי הלקוחות.

אנו ממליצים גם מה שלא לאכול על מנת לשמור על עצמנו בריאים ובחיוניות גבוהה.


סיפור קצר על אספרטיים
סיפור קצר על אספרטיים
הסיפור יכלול עובדות אמתיות אבל השמות יהיו בדויים, מטופלת שלי נקרא לה יפה, הגיעה למרכז הבריאות בירושלים וכל בקשתה שנעזור לה לרדת במשקל היא ניסתה הרבה שיטות ובלי לפרט, והחליטה שהפעם היא עושה תהליך רק עם מטפלים מוסמכים וכו'. היא הגיעה עם בעלה שנקרא לו משה לתחילת התהליך בכדי למלא שאלון בריאות וכל הנספחים.
לאחר השאלון, בנינו ליפה גם תפריט זמני עד לקבלת בדיקות הדם וגם תהליך ע"מ להתחיל השינוי המתבקש בחיים כדי לרדת במשקל.
עברו כמה ימים, הגיעו בדיקות הדם שביקשנו מיפה, בצענו מקצה שיפורים בתפריט ונכנסנו למסלול של ניקוי, ירידה במשקל ואיזון כמתבקש.
לאחר שבועיים יפה הגיעה למרכז הפעם ללא משה, ירדה כמעט שלושה ק"ג והשמחה רבה, לא הלאה אתכם יתר על המידה, לאחר כחודשיים, קיבלתי טלפון "בהול" ממשה שיפה כבר כמה ימים עם סחרחורות, לא יכולה לרדת מהמיטה, כאבי ראש נוראיים ובחילות בכל פעם שהיא משנה תנוחה. הרופא אמר לה "שזה בגלל שינוי התזונה שכפי הנראה לא מתאים לה וכן שהמצב נראה בלתי הפיך" ולכן משה פנה אלי כדי שאגיב על מה שקורה וגם שאתייחס לדברי הרופא. האמת צריכה להיאמר, נלחצתי, במיוחד מעניין "הבלתי הפיך". נסעתי מיד לביתם ובמהלך זמן הנסיעה, התקשרתי לקולגות להתייעץ, כולם חזרו על אותו דבר, תבקש יומן אכילה של השבוע האחרון.
מיד שהגעתי דבר ראשון ביקשתי יומן אכילה, הכול נראה על פניו תקין, כמות וסוגי המזון, החלוקה לארוחות הקפדה על שתייה, ממש חיילת ממושמעת, אמרתי למשה שאני חוזר למרכז להביא שני מכשירים ואחזור תוך שעה עד שעה וחצי, זמן נדרש לחשיבה והתייעצות עם קולגה מהמרכז שאנחנו עובדים כבר כמה שנים יחד.
לא מצאתי למרות שחפרתי וחפרתי, ליבי צנח, כיצד יתכן שאני פגעתי במטופל, מה לא עשיתי נכון, על מה דילגתי במהלך האבחון וכתיבת התהליך הטיפולי.
חזרתי אליהם הביתה עם מד לחץ דם וערכה לבדיקת דם מהירה, למרות שידעתי שמשם לא תבוא הישועה.
משום מה, יש סיוע משמים, הברקה של שנייה לפני שעזבתי את הבית, ביקשתי ממשה שיעבור איתי שוב על יומן האכילה של יפה, לפרטי פרטים, הוא סיפר לי שהוא נסע לחנות כזאת וחנות אחרת, כי המחירים היו יותר זולים למוצרים מסוימים אבל את ה "דיאט ספרייט" הוא קונה בסופר השכונתי, כי שם הוא הכי זול. לשנייה נעתקה נשמתי, ואז כשהתעשתי, שאלתי למה "דיאט ספריט"? התשובה שקיבלתי הייתה מעניינת, אתה אמרת ליפה לשתות לפחות שני ליטר מים ביום, וזה הכי קרוב למים ויפה התחילה לשתות בשבועיים האחרונים כל יום ליטר וחצי "דיאט ספרייט" וחצי ליטר מים. לא צריך להרבות מילים, אתם יודעים כמה "אספרטיים" יש בכל בקבוק, ובוודאי אתם יודעים שיש אנשים, במיוחד אלה שעברו הרבה דיאטות יו יו, שרגישותם ל"אספרטיים" גדלה ותופעות הלוואי, כתוצאה מצריכה מוגברת לא תמיד נראות שייכות לשם.
סוף סיפור, יפה קיבלה הנחיה להפסיק מיד עם ה"דיאט" לסוגיו וראה זה פלא לאחר שלושה ימים, (כמובן עם ליווי צמוד), יפה התאוששה וחזרה למסלול החיים הרגיל, עוד שבועיים ונעלמו כל תופעות הלוואי שהופיעו.
אז תגידו לא ידענו, עכשיו אתם יודעים עד כמה הוא מסוכן.

לפרטים נוספים על כיצד לנהל מהלך תזונתי לניקוי ובקרת משקל
לד"ר אבי שני, נטורופת מוסמך N.d - Ph.d באמצעות צרו קשר
או לטלפון 052-3366434
בריא לתמיד - מה אינו ראוי למאכל

בריא לתמיד - מה אינו ראוי למאכל

התזונה שלנו מכילה יותר מדי נתרן – בעיקר ממזונות מעובדים ומפריטים ממסעדות. קיימים מספר מקורות חבויים של מלח וסיכונים בריאותיים העלולים להיות קשורים אליהם. הכותבת היא סוזן בוורמן M.S., R.D., C.S.S.D , יועצת ל"הרבלייף"
לאחרונה היינו עדים לפריצות תזונתיות במספר חזיתות – הסכנות של קלוריות עודפות, שומנים, שומני טרנס וסוכר היוו לאחרונה מטרות. אך אם זאת נראה, שמלח (או נכון יותר לומר, נתרן כלורידי) מקבל סוף סוף את מקומו לאור הזרקורים.
ייתכן שזאת משום שכולנו מודעים היטב לסכנות הטמונות בצריכת יתר של קלוריות משומנים וממתקים – ואנו יכולים להיות עדים למחיר של קלוריות עודפות בצורת מגיפת השמנת היתר. אבל הבעיות הקשורות לצריכה גבוהה מדי של נתרן לא ממש נראות לעין – בדרך כלל אינכם רואים או מרגישים בהשפעותיו אלא אם כן אתם עומדים פנים אל פנים מול מד לחץ הדם.
אין ספק שאנו אוהבים מלח – והתשוקה אליו היא טבעית. הרבה לפני שהיו לנו מלחיות, הטעם הנעים של הנתרן במזונות צמחיים היה הדרך של הטבע לעודד אותנו לאכול אותם – לא רק כדי לקבל את הנתרן, אלא גם כדי להבטיח שנקבל את המינרלים החשובים האחרים כמו אשלגן, אשר בדרך כלל מצטרף אל הנתרן.
הדבר המדהים בקשר למלח– וקרוב לוודאי הסיבה שאנו חושקים בו – הוא שהוא מעניק הרבה יותר מאשר רק להפוך את המזונות למלוחים בטעמם. המלח גורם למזונות מתוקים להיות בעלי טעם מתוק יותר (האם ראיתם פעם מישהו בוזק מלח על אבטיח?), הוא מפחית מרירות, הוא מדגיש ארומה והוא אפילו משפר את 'תחושת הפה' – מושג שמשמש לתיאור התחושות שאנו חווים כאשר אנו שמים מזון בפינו.
אנו צריכים מעט נתרן בתזונה שלנו, אבל יש הבדל עצום בין הכמות שאנו צריכים לצרוך לבין הצריכה האמיתית שלנו. כמות הנתרן היומית המומלצת היא בערך 2300 מ"ג (ואפילו פחות אם אנו מעל גיל 50). זוהי דרישה גבוהה כאשר גברים צורכים בממוצע, למעלה מ-4000 מ"ג של נתרן ביום, כמות המתקבלת מכפית וחצי של מלח – ונשים צורכות בערך 3000.
הבעיה היא שקשה מאוד להימנע מנתרן. מזונות מעובדים ובמסעדות מכילים כמויות גדולות מאוד של מלח כך שגם אם אינכם נוגעים במלחייה קרוב לוודאי שאתם אוכלים יותר מדי מלח. אנו מקבלים כמויות גדולות של נתרן בגבינות, בשרים, תבלינים, חטיפים ומרקים.
מזון במסעדות מהווה איום כפול – לא רק שידם של השפים קלה על המלחייה, אלא גם המנות נוטות להיות גדולות מאוד. נתח של צלעות (מבלי לספור את התוספות) ממסעדת הבשרים הקרובה לביתכם מכילה כמות מלח של יומיים כמעט.
אתם יכולים להתחיל לצמצם על ידי הפעולות הברורות מאליהן – כמו חטיפים מלוחים, מרקים בקופסאות שימורים, ומזונות מעובדים. קראו את התוויות בחנות, וחפשו את מזונות ארוזים הדלים בנתרן, כמו שעועית, טונה וירקות. הכנת ארוחות לבד עשויה להוות הבדל גדול מאוד, לא רק שתוכלו לשלוט בכמות המלח, אלא גם תוכלו להכין מנות טעימות אפילו יותר בכך שתתבלו אותן בתבלינים בעלי טעם עז, בעשבי תבלין, לימון, בצל ושום.
להמשך...
החיים הטובים והבריאים באזור הים התיכון

החיים הטובים והבריאים באזור הים התיכון

מתוך מאמר של ד"ר ירון בוקר רופא נשים וסקסלוג בקבוצת כללית
פירות וירקות טריים, אגוזים, חיטה מלאה וקטניות, שמן זית וכמות קטנה של מוצרי חלב, דגים ויין אדום - כל אלה הם מרכיביה של הדיאטה הים תיכונית. היא לא רק טעימה, היא גם בריאה: מפחיתה בכעשרה אחוזים סיכון לפרקינסון, אלצהיימר ומחלות לב וסרטן.

החיים בארצות הים התיכון כנראה בריאים יותר, כיוון שתושבי המדינות הללו נהנים מתוחלת חיים גבוהה ומשכיחות נמוכה של מחלות שונות ובעיקר מחלות לב ויתר לחץ דם.

מהו היתרון שמציע אזור הים תיכון?
חוקרים משערים שתושבי המדינות שלאורך חופי הים התיכון בריאים יותר בין היתר גם בשל רגלי האכילה הנהוגים במדינות אלו. הרגלי אכילה אלה, שבשפה המקצועית מכנים אותם "דיאטה ים תיכונית", זוכים בשנים האחרונות לפופולריות רבה גם באזורים אחרים בעולם. התברר כי בנוסף לירידה במשקל (הפוחת באופן איטי יחסית), כנראה שהדיאטה הזאת מסייעת בהפחתת לחץ דם גבוה, הורדת רמות כולסטרול וצמצום מחלות לב.

האם יש הוכחות לקשר בין בריאות טובה לתפריט ים תיכוני?
מחקר שפורסם בעיתון הרפואי British Medical Journal הראה שדיאטה ים תיכונית מפחיתה בכעשרה אחוזים סיכון למחלת פרקינסון, למחלת אלצהיימר ולמחלות לב וסרטן. המחקר בוצע באיטליה והשתתפו בו כמיליון וחצי אנשים שלקחו חלק במחקרים בינלאומיים לבריאות ודיאטה בתקופה של שלוש עד 18 שנים.

האנשים שניזונו מדיאטה ים תיכונית הראו ירידה של תשעה אחוזים בתמותה ממחלות לב, ירידה של 13 אחוזים בתמותה מפרקינסון ואלצייהמר וירידה של ששה אחוזים בתמותה מסרטן.
ממצאי המחקר מראים שלדיאטה יש השפעה ללא קשר למיקום הגיאוגרפי, כך שניתן לאמץ אותה גם בשאר העולם.

מהי דיאטה ים תיכונית?
הדיאטה מבוססת על הרגלי אכילה ומקורות מזון המיוחסים לאוכלוסיית מדינות הים התיכון והיא נסמכת על העקרונות הבאים:

• צריכה גבוהה של פירות וירקות טריים.
• מזון מהצומח: חיטה מלאה, קטניות, אגוזים, תפוחי אדמה, זרעים ואורז.
• מזונות טריים וצמצום בצריכת מזון מעובד.
• שומן בלתי רווי, בעיקר שמן זית (כשליש מהקלוריות היומיות).
• אכילה מתונה של דגים, עוף וביצים וצמצום אכילת בשר אדום
• כמויות קטנות של מוצרי גבינה, ובעיקר גבינת עיזים ויוגורט
• שתיית יין אדום (שתיים עד ארבע כוסות בשבוע)

איך הדיאטה הים תיכונית מונעת מחלות?
החוקרים משערים ששמן הזית והיין האדום מעלים רמות נוגדי חמצון ובעקבות כך ישנה ירידה ברמת הכולסטרול ובאופן משני ירידה בשכיחות המחלות הכרוניות.

מה חסרונותיה של הדיאטה הים תיכונית?
תתכן השמנה בקרב אלו שאינם מאזנים כראוי בין מרכיביה של הדיאטה הים תיכונית עקב אחוזי השומן הגבוהים. כמו כן יתכן שהרכב הדיאטה עלול לגרום למחסור בסידן וברזל.

כיצד משפיעה הדיאטה על חולי סוכרת?
מחקר אשר פורסם בספטמבר 2009 בירחון הרפואי היוקרתי Annals of Internal Medicine מראה שהדיאטה, כשהיא ניתנת לחולי סוכרת, מורידה את הצורך בטיפול תרופתי, טוב יותר מאשר דיאטה דלת שומן ועתירת פחמימות.

המחקר שבוצע אף הוא באיטליה, כלל חולים שאובחנו לאחרונה כסוכרתיים (סוכרת מסוג 2). הם חולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת (107 משתתפים) קיבלה תזונה דלת שומן ואילו הקבוצה השנייה (108 משתתפים) קיבלה תזונה ים תיכונית. כמות הקלוריות היומית היתה זהה בשתי הקבוצות.

אחרי ארבע שנות מחקר, התברר שהסוכרתיים בקבוצת התזונה הים תיכונית נזקקו באופן משמעותי פחות לטיפול תרופתי (44 אחוזים לעומת 70 אחוזים בקבוצת התזונה דלת השומן).

אל שלל ההמלצות שניתנו ע"י ד"ר ירון בוקר, אנו נוסיף המלצתנו לאחר בדיקה של כ 7 שנים עם כ 1,200 מאפיינים, להוסיף משקאות חלבון, ע"מ להשלים את הצריכה היומית לכדי 1 גרם חלבון לכל ק"ג משקל אדם, וזאת להבטיח שיקום יומי של שרירים והזנה תאית מושלמת.
להמשך...