פסח

בס"ד

פסח הנה הוא בא

בפסח נשתמש בתזונה עם שמן בתבונה, (כל אחד ע"פ מנהגו, מי שמשתמש במוצרי קטניות או אלה שלא), שתי כפות שמן זית הן מה שמותר,  אך נמנעים ככל הניתן מפחמימות וסוכרים.

מותר לנו  לאכול מצה מקמח מלא/כוסמין כזית לשם המצווה ובליל הסדר כל אחד בכמות הפעמים בהן הוא נדרש לאכילה כזית.

יין - עדיף לצרוך מיץ ענבים

יש מגוון מצות: קמח מלא, (זכרו: מצות שמורה עשויה מקמח מלא), כוסמין או שיפון כל אחד ע"פ מנהגו ורבו.

יש להימנע מקניידלך.

מנת  הדג של החג -  כל אחד ע"פ מנהג אבותיו, אולם יש להקפיד שהמנה לא תעלה על 150 גרם.

ומה עם העוף?  - אפשר לאכול גם מנת חזה עוף או רבע עוף יש להקפיד לא לעבור 150 גרם .

פירות וירקות- תפוחי עץ, (בעיקר ירוקים) ואגסים, תמרים, שזיפים, מעט שקדים ומעט אגוזים.   יש להרבות בירקות מבושלים וכשאוכלים סלט ירקות עם בצל חשוב להוסיף ללא הגבלה כרוב וחסה, עלים ירוקים מכל הסוגים, ניתן להוסיף בטטה לסלט כל אחד ע"פ מנהגו ורבו.

טונה שתהיה במים -  בכשרות מתאימה לפסח.

שמנים שמן זית כתית -  עדיף בשימוש אולם לא לטיגון עמוק.

תה ירוק, תה צמחים, עלים -  (נענע, רוזמרין, לימונית), כל אחד ע"פ מנהגו ורבו.

להשתדל להמתיק בסטיביה או אגבה -   כל אחד בכשרות המתאימה לו לפסח.

לאוכלי קטניות -  אורז בסמטי, שעועית, חומוס, פול (לא שימורים).

חלבון -  ביצים, עוף, דגים, גבינות עד 3% שומן, יוגורט  עד 4%, טחינה לאוכלי קטניות.

 גפילטעפיש – הכנת הדג ע"פ כל דין  בית ובית, יש להימנע ככל הניתן, (זכרו הוא מוכן עם קמח מצה).

 

שימרו על בריאותכם ובריאות משפחתכם גם בפסח,

פסח כשר ושמח